Cel ce S’a pogorît, este acelaş cu Cel ce s’a suit mai presus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile.

Socrate i-a invatat pe ucenicii sai 40 de ani, Plato 50 de ani, Aristotel 40 de ani numai Domnul Isus a avut la dispozitie doar 3 ani si jumatate. Cat de profunde trebuiau sa fie invataturile sale pentru a dainui apoi peste secole? Cati urmasi au Socrate, Aristotel sau Platon? Cati urmasi are Isus? Un simplu om nu ar fi putut face aceste lucruri atat de desavarsit!

Cine este Acela care a influentat atat de puternic creatiile artistice a ale unor mari maestri: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Haydn, Hendel, Beethoven? Un simplu om nu ar fi putut avea o atat de mare influenta!


Cine este Cel ce s-a nascut in ieslea din Betleem acum mai bine de 2000 de ani si a influentat atat de puternic omenirea?  1. Cel ce S’a pogorît, este acelaş cu Cel ce s’a suit mai presus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile. (Ef 4:10).a. Este Acelasi, Cel ce s-a suit si care intai s-a coborat, Eamanuel (Dumnezeu este cu noi) in a carui venire isi puneau speranta evereii in vremurile cele mai grele. Cel ce-I imbarbata si care-I tinea tari cand negura se abatea asupra lor, Cel ce-I tinea tari si cu speranta. (Isaia 7:14)


b. El s-a coborat in chip de Copil (om) ca sa ne aduca, in El, toate certitudinile si promisiunile lui Dumnezeu. El este in acelasi timp si Fiul, Cel Minunat, Sfetnicul, Dumnezeu Cel Tare, Parintele vesniciilor, Domnul Pacii. (Isa 9:6). Copilul care S-a nascut nu ne-a adus doar inocenta (neprihanirea, starea de fara pacat) ci si infierea (Fiul), apropierea de Dumnezeu (il putem vedea si simti pe cel Minunat) intelepciunea (Sfetnicul), biruinta (Dumnezeu cel Tare), siguranta vesniciei (Parintele vesniciilor) si linistea sufletelor noastre (ca Domn al Pacii).c. El este Acela care a fost vrednic de inchinare inca de la inceput si de aceea I s-au inchinat pastorii, magii, Simeon si Ana. De aceea ingerii cantau si o mulţime de oaste cerească s’a unit împreună cu îngerul, lăudînd pe Dumnezeu.


2.Dumnezeu adevarat si om adevarat


a. Isus este Mantuitorul, Lumina tuturor popoarelor:


…Acum, slobozeşte în pace pe robul Tău, Stăpîne, după cuvîntul Tău. Căci au văzut ochii mei mîntuirea Ta, pe care ai pregătit-o să fie, înaintea tuturor popoarelor, lumina care să lumineze neamurile, şi slava poporului Tău Israel . (Lc. 2:30-32)b. Isus este Omul adevarat:


„Omul dintîi Adam a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă. Omul dintîi este din pămînt, pămîntesc; omul al doilea este din cer. (1 Co 15:45-47)


c. Patru motive pentru care El a trebuit sa coboare ca Om Adevarat:


Dar cînd a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimes pe Fiul Său, născut din femeie, născut supt Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau supt Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. (Gal 4:4)- Sa capatam neprihanirea: Sa ne rascumpere din pacatul care ne tinea departe de Dumnezeu


- Sa ne arate ascultarea: de care ar fi trebuit Adam sa dea dovada. In El omul poate trai fara pacat.


- Sa capatam infierea: Am intrat prin El in familia lui Dumnezeu ca frati si mostenitori ai Sai


- Sa capatam dreptul de a-L vedea pe Dumnezeu fata in fata: Sa ne putem apropia de Dumnezeu fara sa murim.3.„S’a suit sus, a luat robia roabă, şi a dat daruri oamenilor.”(Ef 4:


El ne-a adus trei categorii de daruri:  1. daruri pentru cei nemantuiti.


…Dumnezeu ne-a dat viaţa vecinică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n’are pe Fiul lui Dumnezeu, n’are viaţa. (1 Io 5:11,12)
  1. daruri pentru cei ce sunt ai Lui


…Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mîngîietor …care să rămînă cu voi în veac; şi anume, Duhul adevărului (Io 14:16, 17)  1. daruri pentru trupul Sau (biserica)


…Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvîrşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pînă vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos;credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. (Ef 4:11-16)
  1. Diferitele raspunsuri ale oamenilor


a. Magii I-au adus inchinare si daruri. Magii nu I-au adus numai inchinare ci si daruri, sau invers nu numai daruri ci si inchinare. Amandoua cu o semnificatie specifica. Jertfele din VT pot fi categorisite ca jertfe de nevoie: pentru pacat, pentru ispasire, necurmate si jertfe de bunavoie: de multumire, de juruinta, de bunavoie. Primele semnificau datoria oamenilor fata de Dumnezeu iar celelalte recunostinta oamenilor fata de Dumnezeu.b. Ce se intampla astazi?


- Vremurile sunt tulburi. In Est sunt persecutii religioase si politice iar in Vest imoralitatea este in crestere (homosexualitate, hotie, minciuna). Care sunt mai periculoase? Lumea te forteaza sa faci ceea ce nu ar trebui sa faci (ex: TV si reclamele imorale), scade natalitatea sub pragul de inlocuire a populatiei, goana dupa inavutire, confort (Momona?) iti consuma tot timpul. Criza financiara tinde sa ne scoata din batalie


- Este timpul Lui! Ce face Dumnezeu astazi? Trebuie sa iei o decizie! Uitat-te la ce face Dumnezeu!


· India 70,000,000 noi botezati in ultimii 7 ani· China 150,000,000 noi botezati in ultimii 7 ani


Este timpul Lui – al Copilului, al Fiului, al celui Minunat, al Sfetnicului, al Dumnezeului cel Tare, al Parintelui Vesniciilor, al Domnului Pacii.


Criza financiara:


· ii face pe oameni mai dependenti de Dumnezeu


· le aduce aminte tuturor: Cine-i mai important?


· o clipa de neatentie si magii au pierdut steaua din vedere.Cu ce ne ocupam timpul? Mai vedem steaua Sa?


Crestinii ei insisi trebuie sa fie stele (lumini) pentru lume si sa-i conduca pe ceilalti catre Hristos:


Iata de ce noi am definit misiunea Organizatiei Campus Crusade for Christ (Misiunea Alege Viata) ca fiind aceea de a oferi fiecarei persoane (din lume) ocazia de a intalni pe cineva care cu adevarat il urmeaza pe Hristos si-i impartaseste Evanghelia.


Tu din care categorie faci parte? Mai ai nevoie sa ti se vesteasca inca odata Evanghelia sau ai inteles si actionezi ca atare?  1. Darurile placute Lui:


- Aur - Inimile oamenilor(CREDINTA): A ta si a celor pe care-i aduci tu la El- Tamaie – Sfintenia oamenilor (NADEJDEA): Asteptarea in credinta a intalnirii cu El


- Smirna - Iubirea dintre oameni (DRAGOSTEA): Prin care toti il vor cunoasteAcestea raman!


Copilul Isus s-a nascut, a trait, a invatat pe altii si a murit pentru ca tu si eu sa urmam Calea Sa.

sursa:http://muresulevanghelic.wordpress.com/2008/12/24/darurile-nasterii-domnului/#more-165